^Αρχή σελίδας

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τι είναι το μελάνωμα

Το μελάνωμα του δέρματος αποτελεί την πιο επιθετική και θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα του. Τα μελανοκύτταρα είναι τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη και δίνουν το μελανό χρώμα στο δέρμα μας. Ως εκ τούτου το μελάνωμα είναι συνήθως σκούρο καφέ. Ξεκινά ως ένα εντοπισμένο ογκίδιο, που όμως κατά την πρόοδο της νόσου μπορεί να δώσει μεταστάσεις στους λεμφαδένες και σε όργανα, όπως στους πνεύμονες, στο ήπαρ, στα οστά και στον εγκέφαλο. Δηλαδή ενώ πρόκειται για βλάβη του δέρματος, συχνά δίνει μεταστάσεις στους λεμφαδένες ή σε εσωτερικά όργανα.
Σπάνια αναπτύσσεται εκτός δέρματος, όπως στο μάτι, στον βλεννογόνο της στοματικής κοιλότητας, στο βλεννογόνο του πεπτικού σωλήνα, στα γεννητικά όργανα και στο ουροποιητικό σύστημα.
Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση έχουν τεράστια σημασία για μια ευνοϊκή πορεία.

 

 

Προσωπικό


Η διάγνωση και η αντιμετώπιση του μελανώματος απαιτούν μια ορθή συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων. Οι περισσότεροι ιατροί της Μονάδας Μελανώματος – Σαρκώματος και των συνεργαζόμενων μονάδων και κλινικών έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση του μελανώματος στο εξωτερικό και είναι επίσης μέλη της Ελληνικής


Περισσότερα...

Εξωτερικό Ιατρείο


Ιατρείο Μελανώματος – Σαρκώματος της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογιας
κάθε τετάρτη: 9.00-13.00 (ραντεβού: 2810-542107, 542108, 542109)

Ιατρείο Σπίλων - Μελανώματος της Δερματολογικής Κλινικής 
κάθε τετάρτη απο τις 9.00-13.00 (ραντεβού: 2810-542107, 542108, 542109) 

Περισσότερα...

Δημοσιεύσεις


- Kokolakis A, Zacharakis G, Krasagakis K, Lasithiotakis K, Favicchio R, Spiliopoulos G, Giannikaki E, Ripoll J, Tosca A. Prehistological evaluation of benign and malignant pigmented skin lesions with optical computed tomography. J Biomed Opt 2012; 17: 066004.
- de Bree E. Sentinel lymph node biopsy and survival in the elderly patients with cutaneous melanoma. Br J Surg 2011; 98: 1407.

 Περισσότερα...

Powered by MiSUoC © 2013. Μονάδα Μελανώματος-Σαρκώματος ΠΑ.Γ.Ν.Η