^Αρχή σελίδας

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ποια μέτρα πρόληψης μπορούμε να εφαρμόζουμε

Όπως παντού στην ογκολογία, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Δεδομένου ότι η χώρα μας παρουσιάζει αυξημένη ηλιοφάνεια πολλούς μήνες του χρόνου πρέπει να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να μειώσουμε την πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος. Η προφύλαξη από την ηλιακή ακτινοβολία, τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη μελανώματος, περιλαμβάνει την αποφυγή του ηλίου κατά τις ώρες υψηλής ηλιοφάνειας (12 έως 4 μ.μ.), τη χρήση αντηλιακών υψηλής δείκτης προστασίας (15 και πάνω) και συχνής επανάληψης της επάλειψης και όχι μόνο κατά την ηλιοθεραπεία, τη χρησιμοποίηση προστατευτικών για τον ήλιο (καπέλο, γυαλιά ηλίου με κατάλληλα φίλτρα, ομπρέλα, φανέλα, ανοιχτόχρωμα ρούχα). Τονίζουμε ότι η χρήση αντηλιακών δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παρατείνουμε τον χρόνο ηλιοθεραπείας απεριόριστα και να παραμελήσουμε τα άλλα μέτρα προφύλαξης. Έτσι με μια σωστή ηλιοπροφύλαξη μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο και να προλάβουμε τις βλαβερές συνέπειες. Τέλος, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις συσκευές που δίνουν υπεριώδη (UV) ακτινοβολία (solarium).

Προσωπικό


Η διάγνωση και η αντιμετώπιση του μελανώματος απαιτούν μια ορθή συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων. Οι περισσότεροι ιατροί της Μονάδας Μελανώματος – Σαρκώματος και των συνεργαζόμενων μονάδων και κλινικών έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση του μελανώματος στο εξωτερικό και είναι επίσης μέλη της Ελληνικής


Περισσότερα...

Εξωτερικό Ιατρείο


Ιατρείο Μελανώματος – Σαρκώματος της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογιας
κάθε τετάρτη: 9.00-13.00 (ραντεβού: 2810-542107, 542108, 542109)

Ιατρείο Σπίλων - Μελανώματος της Δερματολογικής Κλινικής 
κάθε τετάρτη απο τις 9.00-13.00 (ραντεβού: 2810-542107, 542108, 542109) 

Περισσότερα...

Δημοσιεύσεις


- Kokolakis A, Zacharakis G, Krasagakis K, Lasithiotakis K, Favicchio R, Spiliopoulos G, Giannikaki E, Ripoll J, Tosca A. Prehistological evaluation of benign and malignant pigmented skin lesions with optical computed tomography. J Biomed Opt 2012; 17: 066004.
- de Bree E. Sentinel lymph node biopsy and survival in the elderly patients with cutaneous melanoma. Br J Surg 2011; 98: 1407.

 Περισσότερα...

Powered by MiSUoC © 2013. Μονάδα Μελανώματος-Σαρκώματος ΠΑ.Γ.Ν.Η